Yin yoga

Over Yin Yoga

Wat is Yin Yoga

Yin Yoga richt zich vooral op ontspanning. Ontspanning vinden in je hoofd, lichaam en je ademhaling. Je ontspant je spieren zodat de rek op je bindweefsel komt. Omdat je bindweefsel stug is blijf je langer in een houding om deze op te rekken. Je verbetert je zithouding.

Yin Yoga is de manier om je bindweefsel, je kraakbeen en je gewrichten te herstellen.
Ook als je topsporter, hardloper of ballerina bent heb je veel baat bij Yin Yoga. Maar ook voor mensen met een zittend beroep is deze vorm van yoga zeer geschikt. Je spieren zijn namelijk constant aan het werk, zo komt er via de pezen druk en spanning op je gewrichten (dit geeft vaak blessures) Bij Yin Yoga laat je je spieren juist los en komt de rek op o.a. de aanhechtingen van je spieren met je botten/gewrichten. (dit voorkomt blessures aan je gewrichten) Het zorgt ervoor dat je lichaam weer in balans komt.

Ook je energiebanen, je meridianen, hebben baat bij Yin yoga. Eventuele blokkades in je meridianen verminderen en verzachten zodat je energie vrijer kan doorstromen. Bij Yin Yoga gebruik je je adem om dieper in de houding te zinken (je laat los) Zo kom je uit je hoofd, uit je denken. Je komt meer in je hart en in je lichaam. Je komt in het hier en nu.

Op verschillende locaties

Waar en wanneer

Groningen

Zondagochtend 9:30- 10:30 Dijkmansport (alleen voor leden van Dijkmansport) Melisseweg 83 9731 BM Groningen

Ten Boer

Donderdagavond om 19:00 en om 20:30 Zaal in Innersdijk Verlaatweg 10 9791 DR Ten Boer

Oostwold

Dinsdagavond 20.30-21:30 in de Gaveborg (kleine zaal) Boomgaard 1, 9828 RC Oostwold

Hoogkerk

Maandagmiddag 14.00-15:00 in de Gabrielflat, Gabrielstraat 18, 9744 KC Hoogkerk

Aanmelden , kennismaken

Maak kennis met Yin Yoga

Gewoon om eens te proberen of dit bij je past kun je een paar lessen proberen

Vraag aan de cursisten

Waarom doe jij aan Yoga?

Yoga heeft mij leren ontspannen, ook al is dit moeilijk. Volg je hart, volg je gevoel. De lenigheid die je ervan krijgt is ook een heerlijk gevoel.

Ik heb een stressvolle baan en vind het een heerlijk ontspanningsuurtje voor mezelf. Ik word er rustig van.

Ik ben eigenlijk niet z’n sporter, maar ik wilde toch wat bewegen. Yoga is ontspanning en inspanning tegelijk. En in de Coronatijd vond ik het ideaal dat Marja ook online les gaf, dat was echt mijn redding. Joyce

Door een burn-out, auto ongeluk en een lichamelijk medische traject, ben ik naar Yoga gegaan. Ik heb rust en ontspanning in mijn hoofd en lichaam gevonden.